Logo van Biceps
Biceps, voor een krachtige ondersteuning van uw automatisering!
Logo van Biceps
Filosofie
ICT is een middel, geen doel
Biceps opereert vanuit de hoofdgedachte dat automatisering ondersteunend moet zijn binnen een organisatie.
Bedrijfseconomisch vertaalt zich dat in de stelling dat elk dubbeltje dat aan ICT wordt uitgegeven, minimaal moet worden terugverdiend.
Richting onze relaties betekent dit dat wij zullen aantonen dat de prijs die voor onze diensten betaald moet worden, terugverdiend kan worden doordat de bedrijfsvoering verbeterd is.

Schoenmaker houd je bij je leest
Biceps is ervan overtuigd dat een organisatie optimaal functioneert, als de medewerkers alleen die taken uitvoeren waar zij goed in zijn.
Neem geen belangrijke beslissingen over zaken waar je geen verstand van hebt.
Bijna iedere ondernemer onderschrijft deze stelling. Daarom hebben de meeste kleine ondernemingen hun externe juridisch adviseur, hun externe fiscaal adviseur, hun externe financieel adviseur, etc.
De ICT-adviseur zou in dit rijtje eigenlijk niet mogen ontbreken. Biceps kan voor veel ondernemingen de "automatiseringsafdeling op afroep" zijn.
We houden onze kennis op automatiseringsgebied op peil en stellen deze kennis in dienst van onze relaties. De ervaring die we opdoen bij de ene relatie kunnen we gebruiken voor onze andere relaties.

Eenvoud is het kenmerk van het ware
Onze roots liggen in de Groninger VeenkoloniŽn. Een volk van noeste werkers, dat wars is van overbodige franje.
Dit proberen wij ook in onze dienstverlening terug te laten komen. Automatisering moet eenvoudig zijn, moet te begrijpen zijn. Kortom: het moet werken.
Ook in de communicatie met onze opdrachtgevers zijn wij eenvoudig en recht door zee. We bespreken vooraf de opdracht, we vertellen vooraf hoe we het aan gaan pakken en gaan aan de slag.
Door vooraf duidelijk te maken wat men van ons kan verwachten, proberen we problemen achteraf te voorkomen.


Copyright © Gerard Bouma, 2000